• Да декантирам или да не декантирам
  Да декантирам или да не декантирам
  1152 Views Liked

  За всички любители на божествената напитка, които тепърва навлизат в дебрите на сервирането на вино, декантирането обичайно е забулен в мистицизъм ритуал.

  Read more
 • Какво не знаем за червените вина
  Какво не знаем за червените вина
  763 Views Liked

  „Бавно и на малки глътки, с наслада“ – така се отпива червено вино. Знаете ли, че червеното вино е изключително полезно не само на празници като Свети Валентин, но и по всяко време на годината. Червеното вино спомага за усвояване на ресвератролът, като просмуква през лигавицата на устната всяка капчица. Задържаните храни и напитки с ресвератрол в устната кухина за около минута време са достатъчни, за да спомогнат той да попадне в кръвната плазма. Ето, защо специалистите винари и дегустатори...

  Read more
 • Колко добре действа на тялото ви греяното вино
  Колко добре действа на тялото ви греяното вино
  772 Views Liked

  Консумацията на греяно вино се оказа доста полезна за здравето. Засилва паметта и се бори с Алцхаймера. Ресвератролът е естествено съединение, което се намира в храни като червено грозде, червено вино, малини и тъмен шоколад.

  Read more
 • Сакралната напитка на древните траки
  Сакралната напитка на древните траки
  1188 Views Liked

  От дълбока древност отношението към виното е било като към сакрална напитка. Първоначално то се пиело единствено в ритуални ситуации, които изисквали или предполагали приобщаване към божеството. Тази маркираност на виното произтича от няколко фактора. Преди всичко то притежава свойството да променя състоянието на човешката "душа", което се възприема от архаичните хора като божествена намеса.

  Read more
Showing 1 to 4 of 4 (1 Page)

Latest posts